Sulje sivuvalikko

Nopeat toimitukset kaikkialle Suomeen!

Toimitus noutopisteeseen alk. 7,50€
Toimitus kotiin tai yritykseen alk. 12€
Voit myös noutaa Tampereelta ilman toimituskuluja. Myös ilmaisen toimituksen sisältäviä tuotteita!

Huom. Hinnat sis.alv. 24%!

› Lue lisää

Etusivu » Tuotetietoa » Teboil voiteluaineet » Teboil hydrauliöljyt

Teboil hydrauliöljyt


Hydrauliikkajärjestelmässä öljyn perustehtävänä on paineen, voiman ja liikkeen välittäminen pumpulta toimilaitteelle. Öljy sopii voimanvälittäjäaineeksi erinomaisesti, sillä se samalla voitelee järjestelmää ja näin sekä kitka että kuluminen minimoituvat.

Teboil hydrauliikkaöljy- valikoima:

Teboil Hydraulic Oil 32S, 46S ja 68S >

- Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi raskaasti kuormitetut työkoneet ja muut hydrauliikkajärjestelmät.


Teboil Hydraulic Lift 32 ja 46 >

- Laajalla käyttölämpötila-alueella toimiviin liikkuvan kaluston hydrauliikkajärjestelmiin.


Teboil Hydraulic Oil 15, 22 ja 100 >

- Laajalla käyttölämpötila-alueella toimiviin hydrauliikkajärjestelmiin


Teboil Hydraulic Oil Arctic (15), Polar (22) ja Deck (32) >

- Soveltuvat erinocmaisesti mm. kuorma-autojen perälautanostimiin, laivojen kansihydrauliikkaan ja muihin järjestelmiin, joiden käyttö on jaksottaista, mutta järjestelmät on saatava käynnistettyä kovallakin pakkasella ilman lämmityskäyttöä.

 

Teboil Hydraulic 46 Max-S >

- Tyypillisiä käyttökohteita ovat vaativissa olosuhteissa toimivat liikkuvan kaluston hydrauliikkajärjestelmät, kuten metsä- ja maanrakennuskoneet.

 

Teboil Hydraulic Oil Scandic 32 >

- Käyttökohteita ovat erilaiset nosturijärjestelmät, puutavarakuormaimet ja henkilönostimet sekä päällirakennehydrauliikka.

 

Teboil Hydraulic Oil Nordic >

- Tyypillisiä käyttökohteita maanrakennus- ja metsäkoneet, jotka työskentelevät pohjoismaisissa ankarissa ilmasto-olosuhteissa.

Teboil Hydraulic Oil 5W ja 10W >
- Erikoishydrauliikkaöljyjä laitteisiin, jotka edellyttävät moottoriöljytyyppisen öljyn käyttöä hydrauliikkajärjestelmässä. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi Caterpillarin hydrauliikkajärjestelmät.

Teboil Hydraulic Eco 15, 32 ja 46 > 
- Synteettisistä estereistä valmistettuja biologisesti hajoavia hydrauliikkaöljyjä. Erinomaiset kylmäjuoksevuusominaisuudet mahdollistavat riskittömän käynnistyksen kovillakin pakkasilla.

 

Hydrauliikkaöljyltä vaadittavia ominaisuuksia:

 

  • Säilyttää juoksevuutensa kylmässä
  • Pysyy riittävän paksuna kuumassa
  • Säilyttää juoksevuusominaisuutensa koko vaihtovälin ajan
  • Suojaa tehokkaasti kulumista ja korroosiota vastaan
  • Hyvä vedenerottuvuus (pois lukien ns. moottoriöljytyyppiset hydrauliikkaöljyt)
  • Vaahtoamattomuus ja hyvä ilmanerottuminen
  • Hapettumiskestävyys
  • Tiivisteystävällisyys

 Hydrauliikkaöljyn valintaperusteita

 

Hydrauliikkajärjestelmässä öljyn perustehtävänä on paineen, voiman ja liikkeen välittäminen pumpulta toimilaitteelle. Samaan aikaan öljyllä on kuitenkin useita muita tehtäviä. Se voitelee järjestelmän komponentteja sekä suojaa niitä korroosiota ja syöpymistä vastaan. Öljy myös tasaa järjestelmän lämpötilaeroja.

Hydrauliikkaöljyiltä vaadittavia ominaisuuksia
• Oikea viskositeetti
  - riittävän ohut käynnistyslämpötilassa
  - riittävän paksu käyttölämpötilassa
• Viskositeetin pysyvyys
• Kulumisenesto-ominaisuudet
• Korroosionesto-ominaisuudet
• Hyvä vedenerottuvuus
• Vaahtoamattomuus ja hyvä ilmanerottuminen
• Hapettumiskestävyys
• Tiivisteystävällisyys

Oikealla öljyvalinnalla voi vaikuttaa olennaisesti laitteiston käyttövarmuuteen ja kestoikään. Erilaiset järjestelmät ja käyttöolosuhteet asettavat erilaisia vaatimuksia öljylle. Jos laite toimii useassa vuorossa jatkuvasti, niin öljyn ominaisuuksissa korostuu leikkauskestävyys, näin on usein esimerkiksi teollisuudessa. Toisaalta esimerkiksi ajoneuvoihin asennettuja kuormausnostimia käytetään usein jaksoittaisesti. Silloin on tärkeää, että öljy on riittävän juoksevaa myös kylmillä pakkaskeleillä.

Oikea viskositeetti onkin hydrauliikkaöljyjen valinnan lähtökohta.

Optimiviskositeetti

Kavitaation ehkäisemiseksi ja mahdollisimman pienen virtausvastuksen aikaansaamiseksi öljyn viskositeetin tulee olla mahdollisimman alhainen, mutta samalla riittävän korkea pumpun voitelun varmistamiseksi.

Minimi- ja maksimi viskositeetti

Öljyn kuumentuessa saatetaan saavuttaa järjestelmälle sallittu minimiviskositeetti. Tällöin viskositeetti on tällöin niin alhainen, että liikkuvien pintojen väliin muodostuva öljykalvo supistuu kriittisen ohueksi ja metalli-metalli-kosketuksia alkaa esiintyä, jolloin kuluminen kiihtyy.

Kylmässä lämpötilassa öljy paksuuntuu ja tällöin voi tulla vastaan järjestelmän maksimiviskositeetti, jolloin pumppu ei enää kykene pumppaamaan öljyä.
 

ISO 3448 -viskositeetti

ISO 3448 -luokitusta käytetään hydrauliikka- ja teollisuusöljyissä. Luokitus muodostuu 18:sta viskositeettiluokasta. Luokkaa kuvaava lukuarvo (2–1500) ilmoittaa öljyn kinemaattisen viskositeetin 40°C:ssa yksikössä mm2/s (cSt). Viskositeetin sallittu vaihteluväli luokan nimellisarvosta on 10 %. Teboilin hydrauliikka- ja voiteluöljyt on suunniteltu vastaamaan uusimman tekniikan asettamia vaatimuksia. Tuotekehittelyn perustana on tuorein tieto voitelutekniikasta. Teboilin hydrauliikka- ja voiteluöljyjen nimen yhteydessä oleva numero ilmaisee tuotteen ISO VG -viskositeettiluokan. 

Luokituksia

Oikean viskositeetin lisäksi laitevalmistajat edellyttävät öljyltä myös muita luokituksia, jotka määrittävät öljyn suorituskyvyn. Tyypillisimmät luokitukset ovat DIN 51524 ja SS 15 54 34.

DIN 51524 osan 2 (HLP) öljyt ovat lisäaineistettuja hydrauliikkaöljyjä nykyaikaisiin korkeapainehydrauliikkajärjestelmiin, joissa lämpötilan vaihtelut ovat pieniä. Tyypillisesti teollisuuden hydrauliikkajärjestelmät sisätiloissa.

DIN 51524 osan 3 (HVLP) öljyt ovat lisäaineistettuja hydrauliikkaöljyjä nykyaikaisiin korkeapainehydrauliikkajärjestelmiin, jotka toimivat vaihtelevissa lämpötilaolosuhteissa. Viskositeetti-indeksi öljyillä on vähintään 140. Tyypillisesti liikkuvan kaluston hydrauliikkajärjestelmät.

 

SS 15 54 34 on ruotsalainen standardi joka ottaa huomioon öljyn hapettumiskestävyyden, öljyn suorituskyvyn kosteissa olosuhteissa (hydrolyyttinen stabiliteetti), öljyn kylmäominaisuudet ja mahdollisen biohajoavuuden.

Esim. SS 155434 AAV environmentally accebtable
A = Korkeimmat vaatimukset hapettumisen kestävyyden suhteen (B ja C matalammat vaatimukset hapettumiskestävyyden suhteen)
A = Korkeimmat vaatimukset hydrolyyttisen stabiliteetin osalta (B ja C matalammat vaatimukset hydrolyyttisen stabiliteetin osalta)
V = Täyttää standardin asettamat kylmävaatimusrajat (M ei rajoja kylmävaatimuksen osalta)
Environmentally acceptable = täyttää standardin biohajoavuusvaatimukset.

Puhtaus, käyttö ja säilytys

Hydrauliikkajärjestelmän toiminnan kannalta nesteen puhtaus on elintärkeää. Laitevalmistajien mukaan yli 70 % vaurioista johtuu epäpuhtauksista. Hydrauliikkajärjestelmä tulee aina täyttää pumppaamalla, ei kaatamalla. Tällöin kuljetusastian päälle mahdollisesti kertynyt lika ei pääse järjestelmään. Täyttö tulee tapahtua suodattimen läpi, koska kuljetusastiassa olevan öljyn puhtausaste on harvoin riittävä vaativiin laitteisiin.

Kuljetusastiat tulee säilyttää siten, ettei niihin pääse epäpuhtauksia eikä vettä. Esimerkiksi tynnyrit on paras varastoida kyljellään tai ylösalaisin. Silloin kannelle ei pääse kerääntymään vettä, jonka lämmönvaihtelun aiheuttama alipaine voisi imeä astiaan. Säilytysohje pätee kaikkiin voiteluaineisiin.

 
 

Nopeat toimitukset kaikkialle Suomeen!

Toimitus noutopisteeseen alk. 7,50€
Toimitus kotiin tai yritykseen alk. 12€
Voit myös noutaa Tampereelta ilman toimituskuluja. Myös ilmaisen toimituksen sisältäviä tuotteita!

Huom. Hinnat sis.alv. 24%!

› Lue lisää

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Tietosuojakäytäntö ›