Teboil Fluid - öljyt

2 Tuote

Vaihteistoöljyjen tavallisten tehtävien lisäksi automaattivaihteistoöljyjen (ATF) on toimittava voiman välittäjänä. Automaattivaihteistojen toiminnan kannalta on oleellista, että öljyn kitkakäyttäytyminen pysyy suunniteltuna koko öljyn käyttöajan. Automaattivaihteistoöljyn tehtävänä on myös jäähdyttää vaihteiston kuumenevia komponentteja. Vaihteistoöljyllä tuleekin olla riittävä lämpötilan kesto.

Automaattivaihteistoöljyt eivät kuulu API-luokituksen piiriin, vaan vaihteistojen valmistajat ovat asettaneet käytettävälle öljylle omat vaatimuksensa. Eri vaihteistovalmistajien vaatimukset poikkeavat toisistaan kitkaominaisuuksilta. Suuri osa automaattivaihteistoista voidaan voidella Dexron-luokitusten mukaisilla öljyillä. Vaihteistovalmistajan asettamat vaatimukset on kuitenkin tarkastettava tapauskohtaisesti.

Automaattivaihteistoöljyä käytetään joissakin ajoneuvoissa myös ohjaustehostimen öljynä.

Voimansiirtoöljyjen erikoistapauksia

Valikoimastamme löytyy myös erityisiä käyttötarpeita varten räätälöityjä tuotteita. Teboil Fluid TO-4 -öljyt ovat märkäjarrulisäaineistettuja öljyjä, jotka suunniteltu erityisesti Caterpillarin voimansiirtoöljyiksi. Öljyä suositellaan myös eräisiin Komatsun valmistamiin koneisiin. Teboil Fluid FD-1 (SAE 50) on suunniteltu erityisesti Caterpillarin raskaiden kaivoskoneiden vetopyörästö- ja päätyvaihteistoöljyksi. Öljyn suunnittelussa on otettu huomioon erityisen raskas käyttö kaivosteollisuuden vaativissa olosuhteissa.

  • Näkymä
929,00 €
812,00 €