Vaarallisia aineita maantiekuljetuksissa (VAK) luokiteltuja tuotteita sisältävät tilaukset

Vaarallisia aineita maantiekuljetuksissa (VAK) luokiteltuja tuotteita sisältävät tilaukset

Tampere 6.3.2023


VAK tuotteet ja niiden lähettäminen sekä vastaanottaminen

Verkkokauppamme tuotteissa on useita vaarallisiksi aineiksi maantiekuljetuksissa (VAK) luokiteltuja tuotteita. Tällaisia tuotteita ei esimerkiksi voi lähettää Matkahuollon tai Postin noutopisteisiin noudettavaksi. Ko kuljetusliikkeiden välityksellä siis on kiellettyä lähettää tällaisia VAK- tuotteita noutopisteisiin, kyseessä ei ole vain suositus. VAK- tuotteet toimitetaan siis aina suoraan toimitusosoitteeseen. Tästä syystä siis jos esimerkiksi olet tilaamassa yhtä 20l/25l pesuainekanisteria ja verkkokaupan kassalla ei ole saatavana lainkaan Postipakettia tai Lähellä- pakettia, johtuu se todennäköisesti siitä että ko tuote on VAK- luokiteltu mistä syystä sitä ei voi tosiaan sinne noutopisteeseen lähettää, mutta tällöin saat edullisella toimituskululla nämä tuotteet suoraan toimitusosoitteeseen toimitettuna.

Esimerkiksi suurin osa verkkokauppamme pesuaineista ovat VAK - luokiteltuja tuotteita. Waxmax vahashampoo 20l >, Trefoil Raskaspesuaine 20l > ja Optima Pro liuotinpesuaine 20l > ovat tällä hetkellä ainoita pesuaineitamme jotka voidaan lähettää noutopisteisiin noudettavaksi, sillä nämä eivät ole VAK- luokiteltuja tuotteita.


Pieni määrä vaarallista ainetta (LQ, limited quantity) lähetyksiä voi lähettää noutopisteisiin noudettavaksi. Nämä LQ- lähetykset lähetämme aina Postin kyydissä. Näitä LQ- tuotteita valikoimissamme on kuitenkin vain satunnaisesti. Esimerkiksi pesuaineemme ovat pääsääntöisesti 20l / 25l astioissa kun LQ- lähetyksissä yhden astian max koko saa olla 5l/5kg.

Lisätietoa seuraavista linkeistä: 

Posti - Vaaralliset aineet > 

Posti - Iso määrä vaarallista ainetta >

Matkahuolto - Vaaralliset ja kielletyt aineet >

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.