Jäteöljyn ja tyhjien astioiden kierrätys

Jäteöljyn ja tyhjien astioiden kierrätys

Tampere 6.7.2022

Artikkelin lopusta ohje muiden kemikaalien kuin jäteöljyn kierrätykseen sekä tyhjien öljy- ja kemikaalitynnyreiden ja IBC- konttien kierrätykseen.


Tervehdys Eerolasta! 

Satunnaisesti saamme kysymyksiä liittyen käytettyjen voiteluaineiden ja tyhjien öljytynnyreiden kierrätykseen. 

Jäteöljy on arvokas raaka-aine, sillä öljyä voi kierrättää yhä uudelleen ja uudelleen voiteluaineiksi.

Yritys on velvollinen huolehtimaan toiminnassaan syntyvistä jätteistä asianmukaisesti. Helpoin tapa on huolehtia jäteöljy kierrätettäväksi jätealan yrityksille. Jäteöljyn polttaminen, kaataminen maahan tai vesistöön, päästäminen viemäriin tai jättäminen ympäristöön on laitonta.


Näin huolehdit jäteöljystä oikein

Yritykset ja maatilat

  • Kerää jäteöljy tiiviiseen tynnyriin, konttiin tai säiliöön, jossa ei ole muita aineita. Jätealan yritykset neuvovat yrityksiä tarvittaessa. 
  • Älä sekoita erilaisia öljyjä keskenään.
  • Älä sekoita jäteöljyyn muita jätteitä tai aineita.
  • Voit tilata jäteöljyn noudon jätealan yritykseltä, joka huolehtii puolestasi öljyn kierrättämisestä ja kierrätykseen kelpaamattoman jäteöljyn hävittämisestä.

Oikein säilytettyjen, suurien jäteöljyerien nouto voi olla ilmainen. Voit tarkistaa asian lähimmästä jätealan yrityksestä.

Katso jäteöljyn noutopalveluja tarjoavat yritykset >

Yksityiskohtaisemmat ohjeet ja lisätietoa jäteöljyn kierrätyksestä:


Kotitaloudet sekä maa- ja metsätalouden pienet jäteöljymäärät

  • Kotitaloudet voivat toimittaa jäteöljyn kunnan vaarallisen jätteen vastaanottopisteeseen. Lähimmän pisteen voi katsoa esimerkiksi osoitteesta www.kierratys.info
  • Maa- ja metsätaloudessa syntyvän jäteöljyn voi toimittaa kunnan vastaanottopisteeseen, jos jäteöljyn määrä on pieni.

Viimeiseen pisaraan tyhjennetyt öljytynnyrit ja IBC- kontit voit kierrättää näiden kierrätykseen erikoistuneiden yritysten kautta. Nämä samat yritykset kierrättävät myös muiden kemikaalien varastoinnissa käytetyt, viimeiseen pisaraan tyhjennetyt tynnyrit ja IBC- kontit.

Vammalan tynnyripalvelu Oy, kts yhteystiedot > 

Paketo Recycling Oy, kts yhteystiedot >

Huomioi, että mikäli astioissa on öljyä tai muuta kemikaalia, ota tällöin yhteys jäteöljyn- ja muiden kemikaalien noutopalveluja tarjoaviin yrityksiin >.


Tämä artikkeli on kirjoitettu 6.7.2022. Lait ja asetukset ovat saattaneet muuttua tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen. Tarkasta tietojen ajantaisuus paikallisesta jätehuoltokeskuksesta tai jätehuoltoyritykseltä.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.