Ukrainan sodan vaikutukset / Päivitetty 4.5.2022

Päivitys 4.5.2022 klo. 12.20 

AdBlue markkina on tätä kirjoittaessani rauhoittunut. Hinnat ovat kuitenkin edelleen korkeat, mutta hieman ollaan tultu alaspäin "AdBlue kriisin" aikaiselta hintapiikiltä. Huomionarvoista on kuitenkin se, että koska polttoaineiden hinnat ovat erittäin korkeat, vaikuttaa se suoraan rahtien hintoihin.

Pyydä tarjous AdBlue liuoksesta suoraan myynnistä puh 045-8409319, whatsapp- viestillä 045-8409319 tai sähköpostitse myynti@ojefin.com

Tutustu AdBlue tuotteisiin ja pyydä tarjous >

Neste Oil on ilmoittanut hinnankorotuksista. Uudet hinnat astuvat voimaan 15.5.2022 ja ovat merkittävästi suuremmat kuin nykyiset, esimerkiksi joidenkin tuotteiden osalta 200l tynnyrin hinta nousee yli 100eur. Tästä syystä painoimme Nesteen voiteluaineiden hinnat nyt niin alas kuin mahdollista ja tarjoukset voimassa 14.5.2022 klo 20.00 asti. 

Katso hinnat ja tilaa Nesteen voiteluaineita pian >

Terveisin

Yrittäjä Olli- Juhani Eerola


Päivitys 6.4.2022 klo. 12.07

  Tätä kirjoittaessani AdBlue markkina näyttää tällä hetkellä epävakaalta sekä hintojen että saatavuuden suhteen. Juuri nyt pystymme tarjoamaan AdBlue tuotteita, mutta hinnat ovat kovat. Mikäli sinulla on tarve, ole hyvä ja lähetä tarjouspyyntö sähköpostilla myynti@ojefin.com tai whatsapp- viestillä numeroon 0458409319. 

Saatavana juuri nyt 210l tynnyreissä, 1000l IBC peruskonteissa ja irtotoimituksena (minimi 2000l / toimitusosoite). 10l ja 20l kannuissa saatavana tämän kirjoituksen päiväyksestä 1-2 viikon kuluessa. Kannuja myydään vain täysin lavoin 10l 60kpl ja 20l 39kpl.

  Urean (AdBluen raaka aine) valmistuksessa tarvitaan maakaasua. Urea saadaan lannoitteiden valmistuksessa sivutuotteena. Eurooppa ja eurooppalaiset lannoitetehtaat ovat riippuvaisia veäläisestä maakaasusta. Tiistaina 5.4. on uutisoitu, että mahdollisesti maakaasun tuonti lopetetaan Venäjältä, mikä saattaa aiheuttaa jälleen tilapäisiä tai pitempiä saatavuusongelmia kunnes venäläinen maakaasu on saatu korvattua toisaalta.
   Vielä maanantaina 4.4. tilanne näytti hieman paremmalta. Silloin keskustelin AdBlue valmistajien kanssa ja heidän viesti oli, siis vielä maanantaina, että urean (raaka aineen) markkinahinnan katto on saavutettu ja ettei sitä kautta AdBluen hinta enää nousisi, mutta tosiaan tuo tiistainen uutisointi käänsi tämän hieman positiivisemman näkymän taas päälaelleen eli juuri nyt taas emme osaa sanoa mihin markkina menee, nouseeko hinnat entisestään ja millainen saatavuus lähitulevaisuudessa on.

Terveisin
Yrittäjä Olli- Juhani Eerola

Päivitys Tampere 24.3.2022 

AdBlue tuotteiden saatavuus on heikentynyt entisestään. Teemme parhaamme, jotta saisimme kaikille halukkaille tarjottua AdBlue tuotteita, mutta on hyvin todennäköistä että kaikille niitä ei tule riittämään niin kauan kuin tämä niukka saatavuus jatkuu. Mikäli sinulla on edelleen tarve AdBlue liuokselle, ole hyvä ja lähetä meille sähköpostitse myynti@ojefin.com millaista määrää tarvitset ja saat tarjouksen heti kun saamme tuotetta saataville. Lähetämme tarjouksia siinä järjestyksessä missä olemme sähköposteja vastaanottaneet. 

AdBlue tuotteiden hinnat ovat juuri nyt markkinoilla aivan sekaisin, yksi varastoerä saattaa maksaa meille enemmän kuin toinen. Niin kauan kun tilanne jatkuu tällaisena, emme pysty sanomaan hintoja kuin varastoerä kerrallaan. Asiakkaiden tulee huomioida myös se että Ukrainan sota on vaikuttanut polttoaineiden hintoihin mikä taas suoraan vaikuttaa rahtien hintoihin.

Markkinoilta on saatavana kyllä sekalaisin hinnoin sekalaisia tuotteita, mutta me käytämme vain luotettavia ja tuttuja kanavia varmistaaksemme asiakkaillemme sen, että AdBlue liuos on sitä aitoa standardit täyttävää AdBlue liuosta.

Haluamme myös pyytää anteeksi kaikilta niiltä ketkä viimeisen kahden viikon aikana meille ovat soittaneet eivätkä ole päässeet läpi eli eivät ole saaneet yhteyttä meihin. Vallitseva markkinatilanne aiheutti meidän suuntaan massiivisen yhteydenottojen tulvan eri kanavissamme: Puhelimitse, tekstiviestitse, whatsapp- viesteillä, chat- viesteillä, yhteydenottolomakkeella ja sähköpostitse ja aiheutti sen että asiakaspalvelumme ja myyntimme meni täysin tukkoon. 

Terveisin 

Yrittäjä Olli- Juhani Eerola


Päivitys Tampere 14.3.2022

Vallitsevan Euroopassa olevan epävakaan poliittisen tilanteen johdosta tällä hetkellä Urean (AdBluen tärkeä raaka aine) saatavuus on todella heikkoa minkä johdosta AdBluen saatavuus on heikentynyt huomattavasti ja hinnat ovat tämän johdosta voimakkaassa nousussa. Kysy AdBlue tuotteiden saatavuudesta ensisijaisesti viestitse sähköpostitse osoitteeseen myynti@ojefin.com.

Terveisin

Olli- Juhani Eerola


Tampere 9.3.2022 


AdBlue markkina on ollut voimakkaassa myllerryksessä jo lokakuusta 2021 lähinnä maakaasun saatavuuden, koronapandemian ja Euroopan laajuisen materiaali- ja raaka-aine pulan vuoksi. Ukrainan sodan suora vaikutus tulee olemaan se että maakaasun saatavuus heikkenee entisestään sekä materiaalien kuten 10l, 20l, 200l ja 1000l muoviastioiden saatavuus heikkenee. Urean (AdBluen tärkeä raaka-aine) valmistuksessa tarvitaan maakaasua ja koska Ukrainan sota on jo aiheuttanut myös maakaasun osalta hinnannousua, tulee se vaikuttamaan nostavasti myös AdBlue hintoihin. Katso tämän artikkelin kuvaa. Se kuvastaa Euroopan maakaasun hinta- indexiä TTF NATURAL GAS INDEX (TTFI). Voit seurata indexin kehitystä tästä linkistä >. Se päivittyy päivittäin. Indexi on noussut sodan alkamisen jälkeen yli kaksinkertaiseksi (25.2.2022 index- arvo 81.215 ja 8.3.2022 index- arvo 168.706).

AdBlue hintojamme päivitämme heti, kun uusi varastoerä saapuu ja ne muuttuvat voimakkaasti ja sodan vuoksi lähitulevaisuudessa todennäköisesti hyvin nopeasti. Päivän AdBlue hintamme löydät tästä linkistä > tai soittamalla 0458409319 (käytämme myös whatsapp viestejä!).

Voiteluainemarkkina on ollut myllerryksessä myös koko viime vuoden. Hinnat ovat nousseet ja on ollut myös hetkittäisiä saatavuusongelmia. Voiteluaineiden kohdalla nämä ongelmat ovat johtuneet lähinnä koronapandemiasta, mutta voiteluaineissa tarvittavien lisäaineiden saatavuudessa on ollut myös suuria haasteita mikä on omalta osaltaan vaikuttanut niiden hintaan. Sodan aiheuttama raakaöljyn voimakas hinnannousu tulee vääjäämättä vaikuttamaan myös voiteluaineiden hintoihin. Se että koska niin sitä emme vielä tätä kirjoittaessa osaa sanoa.

Tärkeää huomioitavaa on myös se, että jatkuvasti nousevat polttoaine- ja AdBlue kustannukset vaikuttavat tuotteidemme kuljetuskustannuksiin mikä omalta osaltaan nostaa hintoja, koska kuljetuskustannukset nousevat. 

Glykolin (jäähdytinnesteiden raaka-aine) ja Metanolin sekä Etanolin (tuulilasinpesunesteiden raaka-aineet) hinnat ovat olleet nousussa myös viime vuoden aikana ja sota tulee vääjäämättä vaikuttamaan myös niiden hintoihin entisestään. Koronapandemia on jo aiheuttanut etanolin voimakasta hinnannousua, koska etanolia käytetään paljon käsidesien ja muiden desinfiointiaineiden raaka-aineena. Tätä kirjoittaessa Etanolin markkinahintojen nousu on hetkellisesti laantunut, mutta laskemaan ne tuskin lähtevät Ukrainan sodan vuoksi.

Asiakkaidemme on hyvä varautua myös piteneviin toimitusaikoihin. Tilaa siis varastoon hyvissä ajoin ennen nykyisten varastojesi loppumista!

Saatamme olla hyvinkin pian tilanteessa missä saatavuus katkeaa kokonaan eli pian saattaa tulla hetki että joitakin tuotteita ei välttämättä pystytä lainkaan toimittamaan. Tämä on kuitenkin vain arvailua, kukaan ei osaa sitä varmuudella sanoa vielä tässä vaiheessa, mutta aika sen näyttää.

Terveisin

Yrittäjä Olli- Juhani Eerola


Katso kaikki blogi- kirjoitukset tästä linkistä >

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.