HLP Hydrauliöljy? Vai HVLP hydrauliöljy? Vai vaaditaanko SS 15 54 34- luokituksen mukaista öljyä?

HLP Hydrauliöljy? Vai HVLP hydrauliöljy? Vai vaaditaanko SS 15 54 34- luokituksen mukaista öljyä?

Tervehdys Eerolasta! 

Useat teollisuuden hydrauliikkajärjestelmät sisätiloissa vaativat / suosittavat DIN 51524 osan 2 (HLP) hydrauliöljyn käyttöä. Nämä öljyt ovat lisäaineistettuja hydrauliikkaöljyjä nykyaikaisiin korkeapainehydrauliikkajärjestelmiin, joissa lämpötilan vaihtelut ovat pieniä.  

Tällaisia HLP hydrauliöljyjä valikoimissamme ovat mm. Neste Hydraulic HLP 32 > ja HLP 46 > sekä Teboil Larita Oil- sarjan öljyt >.


DIN 51524 osan 3 (HVLP) öljyt ovat lisäaineistettuja hydrauliikkaöljyjä nykyaikaisiin korkeapainehydrauliikkajärjestelmiin, jotka toimivat vaihtelevissa lämpötilaolosuhteissa. Viskositeetti-indeksi öljyillä on vähintään 140. Tyypillisesti liikkuvan kaluston hydrauliikkajärjestelmät. 

Tällaisia HVLP hydrauliöljyjä meiltä löytyy kattavasti erilaisiin käyttötarpeisiin, kuten esimerkiksi Teboil Hydraulic 46s > ja Teboil Hydraulic Lift 46 >. Nesteen valikoimista esimerkiksi Neste Hydraulic 46 > ja Neste Hydraulic Super 46 >


SS 15 54 34 on ruotsalainen standardi joka ottaa huomioon öljyn hapettumiskestävyyden, öljyn suorituskyvyn kosteissa olosuhteissa (hydrolyyttinen stabiliteetti), öljyn kylmäominaisuudet ja mahdollisen biohajoavuuden.

Esim. "SS 155434 AAV"
A = Korkeimmat vaatimukset hapettumisen kestävyyden suhteen (B ja C matalammat vaatimukset hapettumiskestävyyden suhteen)
A = Korkeimmat vaatimukset hydrolyyttisen stabiliteetin osalta (B ja C matalammat vaatimukset hydrolyyttisen stabiliteetin osalta)
V = Täyttää standardin asettamat kylmävaatimusrajat (M ei rajoja kylmävaatimuksen osalta)

Esimerkiksi luokituksen SS 15 54 34 AAV täyttäviä öljyjä valikoimissamme muiden muassa ovat edellä jo mainitut Teboil Hydraulic Oil S- sarjan öljyt sekä esimerkiksi Teboil Hydraulic Max-S 46 sinkitön hydrauliöljy >.

Luokituksen SS 15 54 34 AV täyttäviä öljyjä valikoimissamme ovat jo edellä mainitut Neste Hydraulic 32 ja 46 sekä Neste Hydraulic Super 32 ja 46- öljyt.


Muista, että hydrauliikkajärjestelmän toiminnan kannalta nesteen puhtaus on elintärkeää. Laitevalmistajien mukaan yli 70 % vaurioista johtuu epäpuhtauksista. Hydrauliikkajärjestelmä tulee aina täyttää pumppaamalla, ei kaatamalla. Tällöin kuljetusastian päälle mahdollisesti kertynyt lika ei pääse järjestelmään. Täyttö tulee tapahtua suodattimen läpi, koska kuljetusastiassa olevan öljyn puhtausaste on harvoin riittävä vaativiin laitteisiin.

Kuljetusastiat tulee säilyttää siten, ettei niihin pääse epäpuhtauksia eikä vettä. Esimerkiksi tynnyrit on paras varastoida kyljellään tai ylösalaisin. Silloin kannelle ei pääse kerääntymään vettä, jonka lämmönvaihtelun aiheuttama alipaine voisi imeä astiaan. Säilytysohje pätee kaikkiin voiteluaineisiin.


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.