Usein kysyttyä: "Kuinka pitkään AdBlue liuos säilyy?"

Tämä artikkeli koskee myymäämme AdBlue liuosta. Tutustu tuotteisiin verkkokaupassamme tästä linkistä >.


"Kuinka pitkään AdBlue liuos säilyy?"


Tämä on ylivoimaisesti eniten asiakkailtamme tullut kysymys AdBlue liuokseen liittyen. Tähän ei ole aina antaa yksiselitteistä vastausta sillä AdBuen säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi varastointi- ja käyttöolosuhteet.

Kuitenkin ideaalisissa olosuhteissa varastoituna, AdBlue saattaa säilyä huomattavasti pitempäänkin kuin mitä valmistajat suosittavat. Valmistajasta riippuen AdBlue liuos tulisi käyttää 12kk - 18kk kuluessa valmistuspäivästä. Tämä suositus perustuu kuitenkin siihen, että kullakin asiakkaalla kotivarikolla ja yrityksen tiloissa saattaa olla hieman erilaiset varastointi- ja käyttöolosuhteet.

Ideaaliset varastointiolosuhteet ovat: 

1. Hyvin ilmastoitu tila, poissa suorasta auringonvalosta ja muista lämmönlähteistä

2. Mitä lähempänä 0C- astetta varastointilämpötila on, sitä parempi.

3. Astiat pidetään tiiviisti suljettuna silloin, kun liuosta ei käytetä.

4. Vältä varastoitaessa suuria lämpötilavaihteluja eli pyri siihen että varastointilämpötila pysyy samana vuodenajasta riippumatta.


Älä tee näin:


1. Älä jätä astian korkkia auki käytön jälkeen. Jatkuva kosketus hapen kanssa nopeuttaa AdBlue liuoksessa olevan urean hajoamista ja heikentää sen laatua. 


2. Älä pidä astiaa suorassa auringonvalossa tai lähellä muita lämmönlähteitä. Korkea yli 30C- asteen lämpötila saattaa aiheuttaa liuoksen ureapitoisuuden nopeaa laskua ("hajoamista") ja näin heikentää sen laatua. Yli 30C- asteen lämpötilassa koko ajan varastoituna AdBluen säilyvyys on enintään 6 kuukautta.


3. Älä käytä AdBlue liuosta jos on pienikin epäilys siitä, että joukkoon on päässyt mitä tahansa muuta nestettä. Esimerkiksi tavallinen hanavesi on myrkkyä AdBlue liuokselle ja saattaa rikkoa ajoneuvosi SCR- järjestelmän.


Tarvittaessa ota yhteyttä 045-8409319 ja kysy lisää! 


Olemma maahantuoneet ja välittäneet AdBlue liuosta yrityksemme kautta jo vuodenvaihteesta 2012-2013. Yrittäjä Olli- Juhani Eerola on myynyt uusia Iveco hyötyajoneuvoja vuosina 2006 - 2017, joissa on ollut SCR/AdBlue- järjestelmä käytössä jo yli 15 vuotta. AdBlue liuos on meille siis erittäin tuttu tuote.


Tutustu valikoimissamme oleviin AdBlue tuotteisiin ja jätä tilaus helposti verkkokaupassamme >


Parhain terveisin

Olli- Juhani Eerola
Yrittäjä

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.