Lue tärkeä artikkeli (päivitetty 4.5.2022) Ukrainan sodan vaikutuksista tuotteisiimme ja niiden hintoihin. 

Artikkeliin päästä tästä linkistä > 

Miten valita oikea liuotinpesuaine valikoimistamme?

Miten valita oikea liuotinpesuaine valikoimistamme?

Tämä artikkeli liittyy liuotinpesuaine- valikoimaamme. Siirry katsomaan tuotteet tästä linkistä >.


Hei. 

Tässä artikkelissa kerromme miten valitset valikoimistamme juuri sopivan liuotinpesuaineen sinun tarpeisiisi.  

Kaikki liuotinpesuaineemme ovat voimakkaita tiivisteitä (LP-100 raakaliuotinta lukuunottamatta) ja niitä tulee ohentaa vedellä käyttökohteen, pesutavan (käsinpesu, painepesuri, jne) ja sen likaisuusasteen mukaisesti.

Jos haluat pestä yhdellä ja samalla aineella koko kalustokantasi henkilöautoista aina raskaaseen ajoneuvo- ja työkonekalustoon valitse tällöin Trefoil Raskaspesuaine > tai Optima Pro liuotinpesuaine >. Näitä molempia tulee ohentaa veteen reilusti ennen käyttöä. 

Tuotteiden tuotekorteilta löydät ohjeet miten ohentaa tuotteita. Esimerkiksi käsinpesussa ja ns. ylläpitopesussa (pestävä kohde ei ole erityisen likainen ja kohdetta pestään usein) Trefoil Raskaspesuainetta voi ohentaa jopa 1:100 ja Optima Prota 1:150. Ohenna aina reilusti ja tarvittaessa lisää pesuainetiivistettä, näin säästät rahaa ja myös tapauksesta riippuen aikaa sillä jos peset liian voimakkaalla seoksella, huuhteluun kuluu enemmän aikaa. Nämä molemmat tuotteet sisältävät myös kirkastevahaa, jolloin lopputuloksena on kirkas kiiltävä pinta, etkä välttämättä tarvitse vahashampoota viimeistelyyn. 

Vältä aina pesua suorassa auringonpaisteessa ja vältä tuotteen levitystä kuumalle pinnalle.

Sopivat liuotinpesuaineet erilaisten työkoneiden kuten kaivureiden ja pyöräkuormaajien pesuun ovat ARP-24 Koneshampoo >, Trefoil Super Teho liuotinpesuaine > ja Red Strike liuotinpesuaine >. ARP-24 on kevyempi aine mikä soveltuu erityisesti runkojen puhdistukseen. ARP-24 Koneshampoota ei suositella esimerkiksi kuorma-autojen ohjaamojen puhdistukseen. Jos siis haluat pestä samalla aineella raskasta ajoneuvo- ja työkonekalustoa, valitse Trefoil Super Teho liuotinpesuaine tai Red Strike liuotinpesuaine ja muista aina ohentaa veteen tuotekorteilla olevien ohjeiden mukaisesti. Red Strike on vielä Trefoil Superiakin paljon voimakkaampi tuote ja sitä ei saa missään tapauksessa antaa kuivua pestävälle pinnalle. Käytä sitä siis tuotekortilla olevan käyttöohjeen mukaisesti. Red Strikea sopii Trefoil Superia paremmin erityisesti harjakoneiden esi- ja harjapesuaineeksi. Red Strike on suosittu tuote autofixareiden ja harjakonepesuyrittäjien keskuudessa ammattikäytössä.

LP-100 raakaliuotin > on sellaisenaan käyttövalmis esipesuaine mikä soveltuu myös mm. osien puhdistukseen. Jos pestävällä pinnalla on erittäin vaikeaa likaa kuten pikeä, nokea, öljyä ja rasvaa joita on esimerkiksi asfalttikoneissa ja kaivinkoneissa. LP-100 on kuitenkin esipesuaine ja erityinen täsmätuote vaikeaan likaan joten viimeistelyaineeksi suosittelemme esimerkiksi Trefoil Raskaspesuainetta > tai Optima Pro liuotinpesuainetta > mitkä sisältävät myös kirkastevahaa ja pesty pinta jää kirkkaan kiiltäväksi. LP-100 raakaliuotin sopii myös henkilö- ja pakettiautoille ja viimeistelyaineeksi tässä riittää Waxmax vahashampoo > varsinkin yksityisasiakkailla kotipihassa tehtävään pesuun.

Jos peset koko kalustosi vain käsin harjaa ja pesusientä käyttäen, valitse Trefoil Raskaspesuaine > tai Optima Pro liuotinpesuaine >. Muutkin tuotteet soveltuvat käsinpesuun, mutta nämä ovat kaikkein käyttäjäystävällisimpiä liuotinpesuaineitamme. Muista aina käsinpesussa käyttää suojavarusteita ja ohenna tuotteet tuotekorttien ohjeiden mukaisesti.

Bival 3M kalustonpesuaine > soveltuu ennenkaikkea raskaankaluston ympärivuotiseen pesuun ja tulee ohentaa ensin tyhjään 200l tynnyriin siten että 1kpl 25l kannu ensin ja loput vettä. Tämän jälkeen vielä ruiskuun seosta laitettassa kannattaa ohentaa lisää. Tätä tuotetta suosittelemme siis ensijaisesti vain ammattikäyttöön, kuten pesuyrittäjille ja yrityksille ketkä pesevät itse laajempaa ajoneuvo- ja maansiirtokalustoa. Tätä tuotetta ei myöskään saa missään tapauksessa antaa kuivua pestävälle pinnalle.

Siirry tilaamaan liuotinpesuaineet >

Turvallisia ja kiiltäviä pesuhetkiä toivottaen

Olli- Juhani Eerola
0458409319
myynti@ojefin.com

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.