Miten valita oikea liuotinpesuaine valikoimistamme? / Päivitetty 19.7.2022

Miten valita oikea liuotinpesuaine valikoimistamme? / Päivitetty 19.7.2022

Tämä artikkeli liittyy liuotinpesuaine- valikoimaamme. Siirry katsomaan tuotteet tästä linkistä >.


Hei. 

Tässä artikkelissa kerromme miten valitset valikoimistamme juuri sopivan liuotinpesuaineen sinun tarpeisiisi.  

Kaikki liuotinpesuaineemme ovat voimakkaita tiivisteitä (LP-100 raakaliuotinta lukuunottamatta) ja niitä tulee ohentaa vedellä käyttökohteen, pesutavan (käsinpesu, painepesuri, jne) ja sen likaisuusasteen mukaisesti.

Jos haluat pestä yhdellä ja samalla aineella koko kalustokantasi henkilöautoista aina raskaaseen ajoneuvo- ja työkonekalustoon valitse tällöin Trefoil Raskaspesuaine > , Optima Pro liuotinpesuaine > tai AdProline Tehopesu >. Näitä kaikkia tulee ohentaa veteen reilusti ennen käyttöä. 

Tuotteiden tuotekorteilta löydät ohjeet miten ohentaa tuotteita. Esimerkiksi käsinpesussa ja ns. ylläpitopesussa (pestävä kohde ei ole erityisen likainen ja kohdetta pestään usein) Trefoil Raskaspesuainetta ja AdProline Tehopesua voi ohentaa jopa 1:100 ja Optima Prota 1:150. Ohenna aina reilusti ja tarvittaessa lisää pesuainetiivistettä, näin säästät rahaa ja myös tapauksesta riippuen aikaa sillä jos peset liian voimakkaalla seoksella, huuhteluun kuluu enemmän aikaa.

 Trefoil Raskaspesuaine ja Optima Pro sisältävät myös kirkastevahaa, jolloin lopputuloksena on kirkas kiiltävä pinta, etkä välttämättä tarvitse vahashampoota viimeistelyyn. AdProline Tehopesussa ja APL 100 pesuaineessa ei ole lisätty kirkastevahaa.

Vältä aina pesua suorassa auringonpaisteessa ja vältä tuotteen levitystä kuumalle pinnalle.

Sopivat liuotinpesuaineet erilaisten työkoneiden kuten kaivureiden ja pyöräkuormaajien pesuun ovat AdProline APL 100 >, ARP-24 Koneshampoo >, Trefoil Super Teho liuotinpesuaine > ja Red Strike liuotinpesuaine >

ARP-24 on kevyempi aine mikä soveltuu erityisesti runkojen puhdistukseen. ARP-24 Koneshampoota ei suositella esimerkiksi kuorma-autojen ohjaamojen puhdistukseen. Jos siis haluat pestä samalla aineella raskasta ajoneuvo- ja työkonekalustoa, valitse Trefoil Super Teho liuotinpesuaine, Red Strike liuotinpesuaine tai AdProline APL 100 ja muista aina ohentaa veteen tuotekorteilla olevien ohjeiden mukaisesti. Red Strike sekä AdProline APL 100 ovat vielä Trefoil Superiakin paljon voimakkaampi tuote ja sitä ei saa missään tapauksessa antaa kuivua pestävälle pinnalle. Käytä sitä siis tuotekortilla olevan käyttöohjeen mukaisesti. Red Strikea sopii Trefoil Superia paremmin erityisesti harjakoneiden esi- ja harjapesuaineeksi. Red Strike on suosittu tuote autofixareiden ja harjakonepesuyrittäjien keskuudessa ammattikäytössä.

LPA-100 raakaliuotin > on sellaisenaan käyttövalmis esipesuaine ja täsmäpuhdistustuote mikä soveltuu myös mm. osien puhdistukseen. Jos pestävällä pinnalla on erittäin vaikeaa likaa kuten pikeä, nokea, öljyä ja rasvaa joita on esimerkiksi asfalttikoneissa ja kaivinkoneissa. LPA-100 on kuitenkin esipesuaine ja erityinen täsmätuote vaikeaan likaan joten viimeistelyaineeksi suosittelemme esimerkiksi Trefoil Raskaspesuainetta >, Optima Pro liuotinpesuainetta > tai AdProline Tehopesua > mitkä sisältävät myös kirkastevahaa ja pesty pinta jää kirkkaan kiiltäväksi. LPA-100 raakaliuotin sopii myös henkilö- ja pakettiautoille ja viimeistelyaineeksi tässä riittää Waxmax vahashampoo >, AdProline Vahashampoo > tai AdProline Citrofoam > varsinkin yksityisasiakkailla kotipihassa tehtävään pesuun.

Jos peset koko kalustosi vain käsin harjaa ja pesusientä käyttäen, valitse Trefoil Raskaspesuaine >, Optima Pro liuotinpesuaine > tai AdProline Tehopesu >. Muutkin tuotteet soveltuvat käsinpesuun, mutta nämä ovat kaikkein käyttäjäystävällisimpiä liuotinpesuaineitamme. Muista aina käsinpesussa käyttää suojavarusteita ja ohenna tuotteet tuotekorttien ohjeiden mukaisesti.

Clear Strike liuotin > on täsmäpuhdistusaine erityisesti tervan, vahan, pihkan, liimojen, öljyn, mahlan ja hyönteisten poistoon autojen ja koneiden maali- ja muovipinnoilta. Clear Strike liuotin on sellaisenaan käyttövalmis erittäin voimakas liuotin eikä sitä saa ohentaa vedellä.

Siirry tilaamaan liuotinpesuaineet >

Turvallisia ja kiiltäviä pesuhetkiä toivottaen

Olli- Juhani Eerola
0458409319
myynti@ojefin.com

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.