Sulje sivuvalikko

Nopeat toimitukset kaikkialle Suomeen!

Toimitus noutopisteeseen alk. 7,50€
Toimitus kotiin tai yritykseen alk. 12€
Voit myös noutaa Tampereelta ilman toimituskuluja. Myös ilmaisen toimituksen sisältäviä tuotteita!

Huom. Hinnat sis.alv. 24%!

› Lue lisää

Etusivu » Tuotetietoa » Teboil voiteluaineet » Teboil hydrauliöljyt » Teboil Hydraulic Oil 5W ja 10W

Teboil Hydraulic Oil 5W ja 10W


Erikoishydrauliikkaöljyjä laitteisiin, jotka edellyttävät moottoriöljytyyppisen öljyn käyttöä hydrauliikkajärjestelmässä. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi Caterpillarin hydrauliikkajärjestelmät. Öljyn sinkkipitoisuus yli 1000 ppm.

Ilmaiseksi pihaan
Teboil Hydraulic Oil 10W 200l
489,00 € 394,35 € alv. 0%
Ilmaiseksi pihaan
Teboil Hydraulic Oil 5W 200l
940,00 € 758,06 € alv. 0%

Hydraulic Oil 5W ja 10W – optimoituja hydrauliikkakäyttöön

 

Öljyn toimintaolosuhteet ja öljyltä vaadittavat ominaisuudet ovat erilaisia, kun verrataan polttomoottoria ja hydrauliikkajärjestelmää. Siksi Teboilin valikoimassa on kaksi erityisesti hydrauliikkakäyttöön suunniteltua moottoriöljypohjaista tuotetta: Teboil Hydraulic Oil 5W ja Teboil Hydraulic Oil 10W. Molemmat öljyt on suunniteltu kestämään hydrauliikkajärjestelmien korkeita paineita sekä estämään järjestelmän komponenttien kulumista.

Teboil Hydraulic Oil 10W on suositeltava vaihtoehto perinteiselle moottoriöljylle hydrauliikkakäytössä. Sen tuotenimessä viskositeettiluokka on ilmaistu moottoriöljyjen SAE-luokitusjärjestelmän mukaisesti. ISO VG -luokituksessa öljy kuuluu luokkaan 46. Öljyn ostajan on hyvä huomata, ettei hydrauliikkakäyttöön optimoitu öljy ei ole hankintahinnaltaan kalliimpaa kuin moottoriöljy!

Vaativissa suomalaisissa käyttöolosuhteissa on kuitenkin perustelua valita vielä suorituskykyisempi tuote. Silloin Teboil Hydraulic Oil 5W (ISO VG 32) on oikea valinta. Se on parhaista perusöljyistä ja lisäaineista valmistettu erikoisöljy erityisesti kovimmissa olosuhteissa toimivien koneiden hydrauliikkajärjestelmiin, kun moottoriöljypohjaisen hydrauliikkaöljyn käyttö on haluttua. Öljyllä on erinomaiset juoksevuusominaisuudet niin kylmässä kuin kuumassa. Tuotenimestään huolimatta se on erittäin moniasteinen ja se vastaa ominaisuuksiltaan SAE-viskositeettiluokitusta 5W-20. Tasapainoiset viskositeettiominaisuudet mahdollistavat paremman hydrauliikkajärjestelmän hyötysuhteen, joka vaikuttaa suoraan polttoainetalouteen. Lisäksi koneen työliikkeet ovat täsmällisiä ja nopeita. Öljy säilyttää erinomaiset ominaisuutensa myös pidemmillä öljynvaihtoväleillä.


Veden hajauttaminen vai erkautuminen?
Käytännön kannalta keskeisin ero tavanomaisen hydrauliikkaöljyn ja moottoriöljytyyppisen öljyn välillä on järjestelmään päässeen veden käsittelytapa. Tavanomaisen hydrauliikkaöljyn kohdalla on haluttu ominaisuus, että vesi erottuu öljystä säiliön pohjalle. Moottoriöljytyyppinen öljy sen sijaan pyrkii sitomaan veden itseensä ja hajauttamaan sen siten, että voiteluominaisuudet eivät heikkene.Jos näitä öljytyyppejä sekoitetaan keskenään, kumpikaan vedenkäsittelytapa ei toimi kunnolla. Siksi erityyppisten hydrauliikkaöljyjen sekoittamista onkin syytä välttää.

Oli kyse kummasta tahansa öljytyypistä, vesi on hydrauliikkajärjestelmän kannalta haitallinen epäpuhtaus. Veden pääsyä järjestelmään voi vähentää huolehtimalla säiliön ja järjestelmän tiiviydestä sekä käyttämällä kosteutta poistavaa huohottimen suodatinta. Öljyn puhtauden kannalta on keskeistä myös uusien öljyjen oikea varastoiminen ja käsittely. Tynnyrit on säilytettävä siten, ettei niiden päälle pääse kertymään likaa tai vettä eikä öljyjen käsittelyssä saa käyttää likaisia välineitä. Öljyn suodattaminen järjestelmän täytön yhteydessä on erittäin suositeltavaa.

 
 

› Tulosta sivu (PDF)

Nopeat toimitukset kaikkialle Suomeen!

Toimitus noutopisteeseen alk. 7,50€
Toimitus kotiin tai yritykseen alk. 12€
Voit myös noutaa Tampereelta ilman toimituskuluja. Myös ilmaisen toimituksen sisältäviä tuotteita!

Huom. Hinnat sis.alv. 24%!

› Lue lisää

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Tietosuojakäytäntö ›